Koszyk 0
menu brands search

BioOlja Olej z dzikiej Róży BIO nierafinowany kosmetyczny tłoczony na zimno 50ml

Promocja
BioOlja Olej z dzikiej Róży BIO nierafinowany kosmetyczny tłoczony na zimno 50ml
  • Producent: Bioolja
  • Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2023.11.01
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 23,45 27,90 zł

Koszt wysyłki: od 9,26 zł

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

BioOlja Olej z dzikiej Róży BIO nierafinowany kosmetyczny tłoczony na zimno 50ml

Pochodzenie: Prawdopodobnie miejsce narodzin krzewu róży leży w Chile, skąd rozprzestrzenił się najpierw na kontynencie amerykańskim, a następnie w Afryce, Europie i Azji. Krzewy dzikiej róży uwielbiają klimat gór i występują na wysokościach do 3000 m.
Opis rośliny: Dzika róża jest wysokim krzewem z wiszącymi gałęziami i kolcami w kształcie półksiężyca. Liście są pierzaste, kwiaty mają gładką, krótką łodygę i płatki w różowym kolorze. Owoce róży są czerwone, owalne i owłosione. W środku znajdują się ostre, jasne i twarde nasiona.
Pozyskiwanie oleju: Olej z dzikiej róży firmy BioOlja produkowany jest w procesie tłoczenia na zimno. Oznacza to, że nie jest podgrzewany podczas procesu i zachowuje wszelkie właściwości i wartości odżywcze. Olej z dzikiej róży firmy BioOlja powstaje z nasion sprowadzanych z Chille, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. promieni UV.
Zawartość kwasów tłuszczowych: Olej z dzikiej róży zawiera duże ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i omega 6: Kwasy tłuszczowe pomagają utrzymać zdrowe i mocne błony skóry, stymulując regenerację komórek oraz utrzymując promienność i nawodnienie. Olej z dzikiej róży zawiera następujące silne kwasy tłuszczowe: kwas linolowy (35-50%), kwas alfa-linolenowy (30-40%), kwas gamma-linolenowy (do 2%). Duża zawartość kwasu alfa-linolenowego sprawia, że olej z dzikiej róży jest tak cennym produktem.
Właściwości oleju: Aby lepiej zrozumieć skład oleju z nasion dzikiej róży i zagłębić się w każdy konkretny składnik, przedstawiliśmy poniżej główne składniki tego oleju.
Kwas linolowy - wraz z kwasami Omega-3, to potężny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6 (EFA) - często określany jako witamina F. Jako EFA kwas linolowy ma kluczowe znaczenie dla zdrowia człowieka, ale nie jest wytwarzany naturalnie w organizmie. Miejscowe stosowanie wzmacnia barierę skóry, pomagając w ten sposób chronić nas przed promieniowaniem UV i zanieczyszczeniem środowiska, które powodują szkodliwe działanie wolnych rodników. Tymczasem jego doskonałe właściwości przeciwzapalne pomagają zmniejszyć trądzik.
Alfa (α) kwas linolenowy (ALA) - Pomagając zmniejszyć stan zapalny i zminimalizować trądzik, ten niezbędny kwas tłuszczowy Omega-3 utrzymuje skórę miękką i elastyczną. ALA utrzymuje silną barierę ochronną skóry.
Gamma (γ) kwas linolenowy (GLA) - kolejny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6, GLA ma doskonałe właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, pomagając skórze lepiej zatrzymywać wodę, jednocześnie zmniejszając oznaki starzenia. Jego przeciwzapalne, kojące właściwości sprawiają, że jest to skuteczne leczenie zarówno egzemy, jak i trądziku.
Olej z dzikiej róży zawiera również beta-karoten (prowitamina A). Sprawdzony środek przeciwstarzeniowy, który pomaga wyrównać koloryt skóry i blaknąć ciemne plamy, jednocześnie zmniejszając widoczność zmarszczek. Pomaga również wygładzić suchą, szorstką cerę.
Podsumowując - w jaki sposób Twoja skóra skorzysta z olejku z dzikiej róży?
• Pomaga zmniejszyć trądzik,
• Promuje miękką, bardziej elastyczną skórę,
• Pozwala uzyskać jaśniejszą, bardziej promienną cerę,
• Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek,
• Pomaga zmniejszyć blizny i rozstępy,
• Wspomaga regenerację skóry zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych.
Jak używać?
• Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę,
• Świetnie sprawdzi się jako dodatek do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków,
• Ma działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi.
Przeznaczenie: Olej różany polecany jest szczególnie dla cery wrażliwej, dojrzałej, suchej, ze skłonnością do pękających naczynek, a także dla cery narażonej na intensywne działanie promieni słonecznych.
Oświadczenie wolne od GMO: Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003.
Oświadczenie o napromieniowaniu: Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany.
Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie: Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i powstaje podczas jego produkcji, przechowywania i transportu bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości.
Deklaracja wolna od CMR: Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji naszych produktów.
Bez konserwantów: Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie został wyposażony w syntetyczne środki konserwujące, takie jak formaldehydy i parabeny, ani też nie zostały użyte w produkcji. Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą stwierdzenia te są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury
Kraj pochodzenia: Polska
Objętość netto: 50ml
Producent:
BioOlja Sp. z o.o.
Łukowiec 265C 
36-004 Łąka
weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • BioOlja Olej z dzikiej Róży BIO nierafinowany kosmetyczny tłoczony na zimno 50ml