Koszyk 0
Swanson
Kenay
Medverita
Dr. Jacobs
Mercola
Biooil
Olvita
Santini
Aura Herbals
EkaMedica
Makar
Targroch
wellU
Aliness
DietFood
DonumNaturea
Nutrivi

Targroch Pektyna naturalna cytrusowo - jabłkowa 250g Zagęstnik żelujący do domowych przetworów

Promocja
Targroch Pektyna naturalna cytrusowo - jabłkowa 250g Zagęstnik żelujący do domowych przetworów
  • Producent: Targroch
  • Kraj pochodzenia: Szwajcaria
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2024.11.08
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 31,45 36,55 zł

    Najniższa cena z 30 dni: 30,95 zł

Koszt wysyłki: od 2,00 zł

31.45 In stock Targroch Pektyna naturalna cytrusowo - jabłkowa 250g Zagęstnik żelujący do domowych przetworów

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

100% zaufanych opinii

Targroch Pektyna naturalna 250g Zagęstnik żelujący do domowych przetworów

Polisacharyd, pektyna, substancja zagęszczająca, E440 - brzmi niepokojąco, zbyt laboratoryjnie, nie tak swojsko jak znana i lubiana żelatyna. Wśród całej sekwencji szkodliwych i owianych złą sławą E są też substancje pożyteczne, w tym roślinne, w pełni naturalne, bogate w błonnik pektyny.  Biologicznie rzecz ujmując pektyny występują w ścianach komórkowych warzyw i owoców. Ich charakterystyczną cechą jest zdolność zagęszczania płynów  środowisku kwaśnym - bez konieczności dodawania ogromnych ilości słodzideł. Dzięki temu doskonale nadają się do produkcji domowych przetworów - przewyższając cukry żelujące i żelfixy. Nie budząca zaufania nazwa pektyny pochodzi od greckiego słowa pectos, oznaczającego krzepnąć.

Składniki: Pektyna E440 (ii), sacharoza.
Przykładowy sposób użycia: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 10 g %RWS* w 10 g
Wartość energetyczna 1070 kJ / 256 kcal 107 kJ / 26 kcal 1 %
Tłuszcz 1,5 g 0,2 g < 1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g < 1 %
Węglowodany 33 g 3,3 g 1 %
- w tym cukry 30 g 3,0 g 3 %
Błonnik 45 g 4,5 g -
Białko 5 g 0,5 g 1 %
Sól** < 0,01 g < 0,01 g < 1 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250g
Producent: 
Tar-Groch-Fil Sp.J., 
Filipowice 161, 
32-840 Zakliczyn
weryfikator

Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • Targroch Pektyna naturalna cytrusowo - jabłkowa 250g Zagęstnik żelujący do domowych przetworów