Targroch Cukier kokosowy 1000g
Cukier kokosowy jest całkowicie naturalnym cukrem, który jest wytwarzany przez gotowanie małych pąków kwiatowych palmy kokosowej. Ma lekki, podobny do karmelu smak, a zatem jest wyśmienitą alternatywa dla zwykłego cukru.
Sposób użycia: stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier. Można dodać do koktajli, napojów zimnych lub gorących, deserów.
Właściwości:
- niski indeks glikemiczny Gl:35
- nierafinowany
- naturalna alternatywa dla białego cukru
- lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach
Informacja o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, selera, migdałów, dwutlenku siarki SO2, różnych orzechów. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 10 g | % RWS w 10 g |
Wartość energetyczna | 1598 kJ/382 kcal | 160 kJ/38 kcal | 1,90 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g 0,4 g |
0,04 g 0,04 g |
0,06 % 0,20 % |
Węglowodany w tym cukry |
93,4 g 91,5 g |
9,34 g 9,15 g |
3,6 % 10,2 % |
Błonnik | 1,9 g | 0,19 g | - |
Białko | 1,1 g | 0,11 g | 0,22 % |
Opakowanie 1000 g zawiera 100 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn