Biowen Maślan sodu Forte MAX 580mg 100kaps vege Kwas masłowy - suplement diety
Maślan Sodu – kapsułki:
- 580 mg maślanu sodu,
- 415 mg kwasu masłowego,
- na 100 dni suplementacji,
- wegańskie kapsułki,
- polski produkt,
masa netto: 58 g,
szklany słoik ze stalową nakrętką.
Pojemność: 100 kapsułek
Każda kapsułka maślanu sodu Biowen zawiera aż 580 mg maślanu sodu, w tym 415 mg kwasu masłowego. Maślan sodu Biowen został zamknięty w mikrokapsułkach dojelitowych. Dzięki zastosowaniu takiej technologii może bezpiecznie przejść przez układ pokarmowy i znaleźć się dokładnie tam, gdzie powinien – czyli w Twoich jelitach!
Kwas masłowy to substancja endogenna – czyli taka, która naturalnie wytwarza się w organizmie człowieka. To krótkołańcuchowy kwas tłuszczowy, który wytwarza Twoja flora bakteryjna w procesie fermentacji w jelitach, np. z błonnika. To naturalna substancja, która jest ważna w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Pomaga utrzymać prawidłowe PH w jelitach, poprzez fakt, że daje energię komórkom nabłonka tego ważnego organu.
W przypadku przebiegu niektórych zaburzeń, może dojść do obniżonej produkcji kwasu masłowego w jelitach. Wtedy można sięgnąć po zewnętrzne źródło tej cennej substancji, w postaci wegańskich kapsułek Maślan sodu 580 mg od Biowen!
Dlaczego warto sięgnąć po maślan sodu Biowen?
Maślan sodu Biowen to aż 580 mg tytułowej substancji – maślanu sodu. W tym aż 415 mg kwasu masłowego, czyli endogennej substancji, jaką można spotkać w naszym organizmie naturalnie! Ten maślan sodu został zamknięty w mikrokapsułce dojelitowej. Oznacza to, że użyliśmy specjalnej technologii, która zapewnia dotarcie temu składnikowi do Twoich jelit bez problemów – bo właśnie tam jest najbardziej potrzebny! Cała dzienna porcja to jedna kapsułka! Maślan sodu Biowen wystarczy Ci na aż 100 dni stosowania, to bardzo wydajny produkt.
Dodatkowo kapsułki zamknęliśmy w szklanym, zaciemnionym słoiku ze stalową nakrętką. Dzięki temu może być bezpiecznie przechowywany, bez narażenia go na utratę wartości odżywczych. Szklany słoik to również ochrona przed wnikaniem w suplement niepożądanych substancji, jak może to mieć miejsce w przypadku plastikowych opakowań!
Wybierając maślan sodu Biowen, wybierasz wysoką jakość oraz wydajny polski produkt, który wystarczy Ci na długo!
Składniki: Sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu), otoczka mikrokapsułek (kwasy tłuszczowe – pochodzenie roślinne), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki).
Maślan sodu – właściwości substancji
Maślan sodu to substancja egzogenna. Czyli taka, która naturalnie występuje w Twoim organizmie, a nasze ciało jest w stanie je wytwarzać z tego, co mu dostarczamy. Sól sodowa kwasu masłowego powstaje w naszych jelitach, a dokładnie w okrężnicy. To tam zachodzi proces fermentacji bakteryjnej i z węglowodanów (np. z błonnika) powstaje kwas masłowy. Jego główną rolą jest dawanie energii komórkom nabłonka. Dzięki temu w naszych jelitach może panować prawidłowe pH, które jest niezbędne do prawidłowo zachodzących w nich procesów. Prawidłowe pH oznacza odpowiednie warunki do rozwoju odpowiednich bakterii mikrobioty jelitowej, a ta jest niezwykle ważna dla naszego samopoczucia!
Maślan sodu – dzienna porcja
Zaleca się spożywać jedną kapsułkę dziennie wraz z posiłkiem, by otrzymać jak najwięcej korzyści ze stosowania suplementu. Pamiętaj, że suplement diety nigdy nie może zastąpić prawidłowo zbilansowanej diety! Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.
Nie należy stosować suplementu, jeśli występuje u Ciebie alergia na którykolwiek ze składników!
Producent:
Maślan Sodu – kapsułki:
- 580 mg maślanu sodu,
- 415 mg kwasu masłowego,
- na 100 dni suplementacji,
- wegańskie kapsułki,
- polski produkt,
masa netto: 58 g,
szklany słoik ze stalową nakrętką.
Pojemność: 100 kapsułek
Każda kapsułka maślanu sodu Biowen zawiera aż 580 mg maślanu sodu, w tym 415 mg kwasu masłowego. Maślan sodu Biowen został zamknięty w mikrokapsułkach dojelitowych. Dzięki zastosowaniu takiej technologii może bezpiecznie przejść przez układ pokarmowy i znaleźć się dokładnie tam, gdzie powinien – czyli w Twoich jelitach!
Kwas masłowy to substancja endogenna – czyli taka, która naturalnie wytwarza się w organizmie człowieka. To krótkołańcuchowy kwas tłuszczowy, który wytwarza Twoja flora bakteryjna w procesie fermentacji w jelitach, np. z błonnika. To naturalna substancja, która jest ważna w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Pomaga utrzymać prawidłowe PH w jelitach, poprzez fakt, że daje energię komórkom nabłonka tego ważnego organu.
W przypadku przebiegu niektórych zaburzeń, może dojść do obniżonej produkcji kwasu masłowego w jelitach. Wtedy można sięgnąć po zewnętrzne źródło tej cennej substancji, w postaci wegańskich kapsułek Maślan sodu 580 mg od Biowen!
Dlaczego warto sięgnąć po maślan sodu Biowen?
Maślan sodu Biowen to aż 580 mg tytułowej substancji – maślanu sodu. W tym aż 415 mg kwasu masłowego, czyli endogennej substancji, jaką można spotkać w naszym organizmie naturalnie! Ten maślan sodu został zamknięty w mikrokapsułce dojelitowej. Oznacza to, że użyliśmy specjalnej technologii, która zapewnia dotarcie temu składnikowi do Twoich jelit bez problemów – bo właśnie tam jest najbardziej potrzebny! Cała dzienna porcja to jedna kapsułka! Maślan sodu Biowen wystarczy Ci na aż 100 dni stosowania, to bardzo wydajny produkt.
Dodatkowo kapsułki zamknęliśmy w szklanym, zaciemnionym słoiku ze stalową nakrętką. Dzięki temu może być bezpiecznie przechowywany, bez narażenia go na utratę wartości odżywczych. Szklany słoik to również ochrona przed wnikaniem w suplement niepożądanych substancji, jak może to mieć miejsce w przypadku plastikowych opakowań!
Wybierając maślan sodu Biowen, wybierasz wysoką jakość oraz wydajny polski produkt, który wystarczy Ci na długo!
Składniki: Sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu), otoczka mikrokapsułek (kwasy tłuszczowe – pochodzenie roślinne), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki).
Maślan sodu – właściwości substancji
Maślan sodu to substancja egzogenna. Czyli taka, która naturalnie występuje w Twoim organizmie, a nasze ciało jest w stanie je wytwarzać z tego, co mu dostarczamy. Sól sodowa kwasu masłowego powstaje w naszych jelitach, a dokładnie w okrężnicy. To tam zachodzi proces fermentacji bakteryjnej i z węglowodanów (np. z błonnika) powstaje kwas masłowy. Jego główną rolą jest dawanie energii komórkom nabłonka. Dzięki temu w naszych jelitach może panować prawidłowe pH, które jest niezbędne do prawidłowo zachodzących w nich procesów. Prawidłowe pH oznacza odpowiednie warunki do rozwoju odpowiednich bakterii mikrobioty jelitowej, a ta jest niezwykle ważna dla naszego samopoczucia!
Maślan sodu – dzienna porcja
Zaleca się spożywać jedną kapsułkę dziennie wraz z posiłkiem, by otrzymać jak najwięcej korzyści ze stosowania suplementu. Pamiętaj, że suplement diety nigdy nie może zastąpić prawidłowo zbilansowanej diety! Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.
Nie należy stosować suplementu, jeśli występuje u Ciebie alergia na którykolwiek ze składników!
Producent:
Biodio Sp. z o.o. Sp. k.