Klasyczna włoska passata wytworzona z najwyższej jakości dojrzałych pomidorów z dodatkiem bazylii. Gotowy sos pozbawiony skórek i nasion jest gęsty, a dzięki temu bardziej wydajny. Dodatek bazylii sprawi, że przygotowana potrawa będzie jeszcze bardziej smaczna i aromatyczna. Passata z bazylią jest doskonałą bazą do przygotowania dań z makaronu, kaszy i ryżu, także jako dodatek do zapiekanek czy tradycyjnych gołąbków. Stanowi bazę sosów, np. do pizzy. Z powodzeniem może również zastąpić koncentrat pomidorowy albo ketchup
Wartość odżywcza produktu w 100mlWartość energetyczna 128kJ/31kcal
Tłuszcz 0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
węglowodany 4,5g
w tym cukry 3,3g
błonnik 1,2g
białko 1,4g
sól 0,03g
Sposób użycia: passatę można użyć zup pizzy lub makaronów.
Składniki: pomidory 99,6%, bazylia 0,4%, sól. Produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych. Produkt pasteryzowany.
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła, po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 dni.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno