Koszyk 0
menu brands search

Kenay Dr Mercola Witamina C w liposomach 180kaps liposomalna - suplement diety

Promocja
Kenay Dr Mercola Witamina C w liposomach 180kaps liposomalna - suplement diety
  • Producent: KenayAG
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2019.05.31
  • Dostępność: na zamówienie
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 203,89 zł 269,00 zł

Koszt wysyłki: od 2,00 zł

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

Kenay Dr Mercola Witamina C w liposomach 180 kapsułek - suplement diety


Składniki suplementu diety

Porcja dzienna: 2 kapsułki

Opakowanie zawiera: 180 kapsułek

Porcja dzienna zawiera

Ilość

%RWS*

Witamina C (kwas askorbinowy)

1 000 mg

1 250%

Pozostałe składniki: lecytyna słonecznikowa, trójglicerydy o średniej długości łańcucha, celuloza roślinna, wosk pszczeli, ekstrakt z papryki (barwnik)

* referencyjne wartości spożycia

Działanie:    

  • wspiera układ odpornościowy i nerwowy,
  • wzmacnia organizm,
  • wpływa na syntezę kolagenu, który występuje m.in. w ścięgnach, skórze, kościach, chrząstce i dziąsłach,
  • odgrywa istotną rolę w metabolizmie energetycznym i absorpcji żelaza, 
  • jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, który chroni organizm przed wolnymi rodnikami tlenu 
  • zapewnia sprawne funkcjonowanie układu krwionośnego

Witamina C zalecana jest osobom prowadzącym intensywny i stresujący tryb życia. Produkt przeznaczony jest także dla osób aktywnych fizycznie oraz palących papierosy. Suplement diety, korzystnie wpływa na odporność organizmu, szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym.

Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie podczas posiłku

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w  chłodnym, suchym miejscu,  niedostępnym dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Uwaga: wiele suplementów wit.C nie przynosi pełnych korzyści dla zdrowia

Wypróbuj zatem suplement Dr. Mercoli

Antyoksydanty to naturalny mechanizm obronny organizmu, który pomaga zneutralizować wolne rodniki niszczące komórki i tkanki organizmu. Istotne jest aby spożywać różne rodzaje antyoksydantów.
Badania naukowe donoszą, że antyoksydanty:

  • wspomagają pracę serca
  • wspomagają odporność
  • poprawiają pamięć
  • pomagają zmniejszyć oznaki starzenia się

Dr Mercola zaleca zwiększyć spożycie antyoksydantów jedząc nieprzetworzoną i organiczną żywność.

Dwa rodzaje antyoksydantów współdziałają chroniąc komórki

Antyoksydanty dzielą się na dwie grupy: wodolubne (hydrofilowe) i olejolubne (hydrofobowe).
Organizm potrzebuje obu rodzajów antyoksydantów

  1. wodnoludne antyoksydanty – występują w płynach ustrojowych tj. krew, płynach wewnątrz i zewnątrz komórkowych. Wchodzą w reakcję z oksydantami występującymi we krwi i płynach komórkowych. Do tego rodzaju antyoksydantów należą resweratrol, glutation i katechiny
  2. olejolubne antyoksydanty – występują w błonach komórkowych i lipoproteidach. Chronią błony komórkowe przed peroksydacją (utlenianiem) tłuszczów. Do tego rodzaju antyoksydantów należą wit. A, E i astaksantyna

Każdy rodzaj antyoksydantów wykazuje inne właściwości w naprawianiu i ochronie komórek przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki. Przyjmowane razem wykazują lepszą skuteczność działania. Jednym z najsilniejszych antyoksydantów rozpuszczalnych w tłuszczach jest astaksantyna.

Cenne właściwości witaminy C
Badania naukowe wykazały, że oprócz silnych właściwości antyoksydacyjnych i syntezy kolagenu, witamina C odgrywa również inne istotne role dla zdrowia.

Witamina C

  • Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu
  • Wspomaga serce
  • Pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi
  • Wspomaga naczynia krwionośne i tętnice
  • Wspomaga wzrok
  • Wspomaga prawidłowy metabolizm kwasu moczowego
  • Wzmacnia działanie innych antyoksydantów (tu wit. E)

Nie zawsze przyjmujemy jej odpowiednie ilości dla zachowania optymalnego zdrowia.

Utrata zdolności absorpcji witamina C

Znaczna ilość osób na całym świecie może cierpieć na niedobór wit.C.

  • badania przeprowadzone w USA i Kanadzie wykazały, że 25-33% osób cierpi na niewielki niedobór tej witaminy
  • prawie 20% osób cierpi na bardzo duży niedobór tej witaminy
  • większe ryzyko niedoboru może występować u studentów, palaczy i osób starszych

W przeciwieństwie do większości ssaków, ludzie stracili zdolność produkcji wit. C przez organizm. Dlatego powinniśmy przyjmować ją z dietą.

Pokarmy bogate w ten niezbędny antyoksydant
Należy zapamiętać, że im więcej jesz kolorowych świeżych owoców i warzyw, tym więcej przyjmujesz wit.C.

Choć świeże owoce zawierają wystarczającą ilość wit.C, Dr Mercola zaleca jeść świeże organiczne warzywa.
Zatem dieta bogata w kolorowe, świeże, najlepiej organiczne warzywa, jak te poniżej, dostarcza niezbędnej dla organizmu wit.C.

Zapotrzebowanie na wit. C w dużej mierze zależy od poniższych czynników:

  • Palacze – badania wykazały, że palacze mogą mieć większe zapotrzebowanie na wit. C niż osoby niepalące z uwagi na wyższy poziom stresu oksydacyjnego. Palacze powinni jeść o 39% więcej wit. C niż podaje RDA wg USDA w porównaniu z osobami niepalącymi
  • Osoby starsze – w wieku 65 lat i więcej mogą mieć większe zapotrzebowanie na wit.C prawdopodobnie wynikające z normalnego procesu starzenia się
  • Dorośli mężczyźni vs kobiety – zalecana dzienna porcja wit. C dla mężczyzn (19+) jest o 20% wyższa od tej porcji dla kobiet.

Trzy sposoby, aby zapewnić sobie odpowiednią ilość wit.C

Należą do nich:

  • dieta bogata w świeże, organiczne warzywa i owoce (wymienione wyżej)
  • podanie dożylne – wymaga podania przez lekarza
  • doustny suplement diety

Jednym z głównych problemów przyjmowania doustnego suplementu wit. C jest jej niska wchłanialność. Szacuje się, że wynosi nawet poniżej 20%.

Często suplementy z wit.C mogą wywoływać zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Duże dawki wit.C w tradycyjnych suplementach zwykle nie są dobrze tolerowane i mogą wywoływać zaburzenia pracy jelit. Na szczęście została opracowana wit.C w formie, która może ograniczyć powyższe problem.

Lepsza biodostępność

Z pewnością słyszeliście o nowej technologii liposomowej stosowanej, aby zwiększyć wchłanialność substancji odżywczych. Naturalnie występuje ona w przypadku oleju z kryla. Kwasy omega-3 wiążą się z fosfolipidami, które radykalnie zwiększają wchłanianie w porównaniu z olejem z ryb. Taki rodzaj wiązań można otrzymać w laboratorium.

Fosfolipidy:

  • to budulec błon komórkowych
  • regulują transport międzykomórkowy
  • chronią błony komórkowe przed wolnymi rodnikami

Wit. C w liposomach jest bardziej biodostępna niż tradycyjne doustne suplementy wit. C (nie liposomalne). Badania wyraźnie podają, że jednym z najlepszych sposobów na suplementację wit. C jest jej forma liposomalna. Tradycyjna doustna wit. C nie jest tak dobrze biodostępna jak wit. C w liposomach. Wchłanianie takiej witaminy różni się od tej tradycyjnej.

Wchłanianie jelitowe

  • pokarm i substancje odżywcze muszą najpierw zostać rozłożone
  • następnie mniejsze cząsteczki są wchłaniane przez organizm
  • na koniec substancje odżywcze dostają się do krwioobiegu

Technologia liposomalna

  • wit. C jest zamknięta w malutkich pęcherzykach lipidowych
  • takie cząsteczki wit. C mogą być z łatwością wchłaniane

Dobry suplement wit. C musi:

  • zawierać liposomy – ze względu na biodostępność i ochronę jelit
  • zawierać wyższą dawkę witaminy niż tradycyjna doustna wit. C
  • nie zawierać sojowego emulgatora
  • zawierać wysokiej jakości, czyste składniki
  • spełniać kryteria najwyższej jakości

Witamina C w liposomach Mr. Mercoli spełnia wszystkie powyższe kryteria. Opracowując preparat wit.C w liposomach dr Mercola skupił się na jakości produktu. Przez ponad 18 miesięcy szukał odpowiedniego producenta, aż wybrał Capsugel.

Krótka historia firmy Capsugel:

  • opracowała kapsułkę bez “łączenia” dla większego bezpieczeństwa konsumentów
  • przez ponad 15 lat opracowywała unikalną kapsułkę "Licaps®"
  • zakład produkcyjny we Francji otrzymał certyfikat GMP w 2003r.
  • od ponad 100 lat jest światowym liderem w produkcji kapsułek, posiada 10 fabryk w Ameryce, Azji i Europie
  • produkuje ponad 50% wszystkich twardych kapsułek obecnie dostępnych na rynku, rocznie ponad 180 mld

Innowacyjna technologia produkcji kapsułek opracowywana i testowana przez ponad 15 lat

Wit. C w liposomach jest zamknięta w kaspułce "Licaps®", a nie żelowej. Kapsułki te są wytwarzane w innowacyjnej technologii “Fusion” łączącej element kapsułki bez opaski.
Ta innowacyjna technologia:

  • zmniejsza możliwość utleniania zawartości kapsułki
  • zapewnia, że kapsułka jest hermetycznie zamknięta
  • przedłuża termin przydatności do spożycia



weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • dpd
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • Kenay Dr Mercola Witamina C w liposomach 180kaps liposomalna - suplement diety