Targroch Pasta pistacjowa 170g
Pistacja - zielone złoto! - nie tylko ich smak, ale i właściwości sprawiają, że to bardzo cenny produkt. Pasta pistacjowa powstaje przez zmielenie prażonej łuskanej pistacji - dzięki temu wydobywane jest maksimum smaku i aromatu. Pistacje to skarbnica antyoksydantów - luteiny, zeaksantyny, tokoferoli (witaminy E). Dodatkowo w składzie pistacji znajdują się żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas czy cynk. Jednak pistacje to nie tylko minerały, ale także witaminy - przede wszystkim witaminy z grupy B. Warto też wspomnieć, że pistacje charakteryzują się najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów.
Bez dodatku soli i cukru. Bez dodatku oleju palmowego.
Składniki: Pistacje łuskane prażone 100%
Warunki przechowywania: Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Dodatkowe informacje: Olej na powierzchni produktu jest zjawiskiem naturalnym.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna 2576 kJ / 621 kcal
Tłuszcz 48,5 g
w tym nasycone 6,0 g
Węglowodany 18,9 g
w tym cukry 16,4 g
Błonnik 6,1 g
Białko 24,2 g
Sól* 0,02 g
Możliwe naturalne odchylenia.
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Masa netto: 300g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn