Koszyk 0
Swanson
Kenay
Medverita
Dr. Jacobs
Mercola
Biooil
Olvita
Santini
Aura Herbals
EkaMedica
Makar
Targroch
wellU
Aliness
DietFood
DonumNaturea
Nutrivi

Targroch Mąka sojowa 1000g (1kg) Błonnik, Soja do wypieków

Promocja
-8%
Targroch Mąka sojowa 1000g (1kg) Błonnik, Soja do wypieków
  • Producent: Targroch
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2022.01.30
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 13,45 14,65 zł

    Najniższa cena z 30 dni: 14,65 zł

Koszt wysyłki: od 2,00 zł

13.45 In stock Targroch Mąka sojowa 1000g (1kg) Błonnik, Soja do wypieków

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

100% zaufanych opinii

Targroch Mąka sojowa 1000g (1kg) Błonnik, Soja do wypieków

Soja to produkt doceniany przede wszystkim przez jaroszy. Powstaje z niej znany i lubiany japoński sos oraz smaczne i sycące zamienniki mięsa lub nabiału. Nieco mniej popularna - lecz także godna uwagi - jest wyrabiana z niej mąka sojowa, charakteryzująca się delikatną, puszystą konsystencją. Mąka sojowa charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem. Mąka ta ma szerokie zastosowanie w kuchni. Świetnie sprawdza się do różnego typu wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów. Warto po nią sięgać także do wyrobu domowego mleczka sojowego czy pasty sojowej.
Pszenica vs soja
Dlaczego wśród tylu rodzajów zbóż warto czasem sięgnąć po mąkę sojową? Jej zastosowanie nie różni się właściwie od pozostałych rodzajów mąk, jednak dużym atutem jest brak glutenu i wysoka zawartość białka. 100 g mąki sojowej dostarcza aż 45 g tego składnika odżywczego, czyniąc przygotowane z niej potrawy niezwykle pożywnymi. Miłośników bakalii powinien dodatkowo zachęcić jej kuszący, orzechowy posmak.
Mąka sojowa wykorzystywana jest w dietach bezglutenowych.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktuW 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 1867 kJ / 446 kcal 934 kJ / 223 kcal 11 %
Tłuszcz 19,94 g 9,97 g 14 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,88 g 5,76 g 29 %
Węglowodany 30,16 g 15,08 g 6 %
- w tym cukry 7,33 g 3,66 g 4 %
Błonnik 9,3 g 4,65 g -
Białko 36,49 g 18,25 g 36 %
Sól** 0,01 g < 0,01 g < 1 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • Targroch Mąka sojowa 1000g (1kg) Błonnik, Soja do wypieków