Jagody Acai wywodzące się z tropikalnych puszczy Brazylii należą do najbardziej niezwykłych i najbogatszych w substancje odżywcze owoców na naszej planecie. Zawierają mnóstwo witaminy C i stanowią doskonałe źródło polifenoli, w tym rutyny, antocyjanów oraz katechin. Acai to również naturalne bogactwo kwasu elagowego. Te oraz inne substancje antyoksydacyjne chronią tkanki organizmu przed atakiem wolnych rodników, co ma kluczowe znaczenie gdy chodzi o zdrowe starzenie się. Substancje odżywcze i antyoksydanty zawarte w NOW® Acai wspomagają również prawidłową odpowiedź immunologiczną i zapalną, dzięki modulującemu wpływowi na wytwarzanie tlenku azotu (NO). Każdy z tych efektów ma istotne znaczenie dla utrzymania w zdrowiu serca i naczyń krwionośnych. Aby zachować substancje odżywczych zawarte w świeżych owocach, NOW wykorzystuje jedynie niezawierające rozpuszczalników, liofilizowane jagody Acai.
Zawartość: 100 kapsułek wegetariańskich
Dzienne spożycie: 2 kapsułki 1-2 razy dziennie
Masa netto: 78 g
Składniki: Jagoda plamy Acai (liofilizowane) (Euterpa warzywna, Euterpe oleracea) (skórka i miąższ owoców), celuloza (kapsułka), celuloza (wypełniacz), sole magnezowe kwasów tłuszczowych (subst. przeciwzbrylająca) oraz stearynian magnezu pochodzenia roślinnego (wypełniacz).
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, glutenu, soi, mleka, jajek, ryb, skorupiaków, orzechów drzewnych.
Wartość odżywcza 1 kapsułka Zalecana do spożycia dzienna porcja (%RWS): 4 kapsułki
Ekologiczne jagody palmy Acai (liofilizowane) (Euterpa warzywna, Euterpe oleracea) (skórka i miąższ owoców) 500 mg (†) 2000 mg (†) RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)
(†) – RWS nie zostało określone
Producent:
NOW Foods, 95 S. Glen Ellyn Road,
Bloomingdale,
IL 60108, USA