Koszyk 0
menu brands search

e-Fiore Naturalny Olej z Marchwi Macerat na Oleju ze Słonecznika Beta-Karoten 50ml Naturalny Samoopalacz

Promocja
e-Fiore Naturalny Olej z Marchwi Macerat na Oleju ze Słonecznika Beta-Karoten 50ml Naturalny Samoopalacz
  • Producent: E-FIORE
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2023.01.31
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 17,95 18,60 zł

Koszt wysyłki: od 6,99 zł

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

e-Fiore Macerat z Marchwi witamina A Beta-Karoten 50ml naturalny samoopalacz

Olejek z Marchwi

100% Naturalny Samoopalacz!
złota, naturalna opalenizna
Olej, macerat z marchwi ma charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor. Otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowe marchwi dzikiej daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Marchew zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest  bogata w beta karoten.  
Olej marchwiowy jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV, dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania.
Olej z marchwi w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu.
Olejek ma właściwości napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.

Łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę. 
Można stosować go po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia. Wówczas unikniemy zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny. Olejek można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.
Ważne: Olej z marchwi powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia, gdyż jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. W kontakcie z ubraniami, może je zabrudzić na pomarańczowo. 
Ingredients: helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa extract
Poj. netto: 50ml - butelka z ciemnego szkła z praktyczną pompką
Producent:
e-Fiore
ul. Rolnicza 15
42-240 Rudniki

weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • dpd
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • e-Fiore Naturalny Olej z Marchwi Macerat na Oleju ze Słonecznika Beta-Karoten 50ml Naturalny Samoopalacz