Koszyk 0
menu brands search

e-Fiore Olejek z Rokitnika surowy nierafinowany ciemny 50ml skóra i włosy

Promocja
e-Fiore Olejek z Rokitnika surowy nierafinowany ciemny 50ml skóra i włosy
  • Producent: E-FIORE
  • Kraj pochodzenia: Ukraina
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2023.03.31
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 24,90 38,50 zł

Koszt wysyłki: od 6,99 zł

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

e-Fiore Olejek z Rokitnika surowy 50ml nierafinowany, intensywny ciemny kolor

Olej z ROKITNIKA nierafinowany

Jeden z najlepszych olejów z najbogatszych składem leczy skórę, poprawia kondycję włosów, działa i jak barwnik i samoopalacz
Stosowanie oleju z owoców rokitnika ma bardzo długą historię. Używano go powszechnie już w medycynie starożytnej przy chronicznych chorobach żołądka, wątroby, dróg oddechowych, gośccu oraz przy ropnych poranieniach skóry. Antyczni Grecy wykorzystywali ten olejek jako środek wzmacniający włosy i nadający im lśniący, zdrowy wygląd. W indyjsko-tybetańskiej medycynie owoce rokitnika wchodziły w skład 10-ciu złożonych receptur, szeroko rekomendowanych na choroby przewodu pokarmowego, zapalenia i ropnie płuc, a także krwotoki. Podczas I-ej wojny światowej suszone owoce rokitnika stosowano w Rosji zamiast pigułek z witaminą C. Wschodnia medycyna ludowa już przed wiekami używała dojrzałe owoce tej rośliny oraz wyciśnięty z nich sok jako środek na brak apetytu oraz zranienia i oparzenia słoneczne. Dodatkowo ludowi zielarze polecali go do użycia wewnętrznego i zewnętrznego na wypadanie włosów, a także szkorbut (awitaminozę) i anemię.

Nasz Olej Rokitnikowy pozyskiwany jest z owoców rokitnika syberyjskiego - odmiany najbogatszej w dobroczynne składniki. Rośnie on na ekologicznie czystych terenach Syberii. Takie warunki sprzyjają syberyjskiej roślinności, która jest bujna, różnorodna i jedyna w swoim rodzaju. Dlatego nasz Olej Rokitnikowy zawiera bardzo dużo karotenoidów - 189 mg na 100 g. Zapewnia to jego najwyższą jakość i skuteczność działania

Olej o ciemnopomarańczowej barwie i charakterystycznym zapachu. Jest olejem dość gęstym. Otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem bardzo odżywczym, o właściwościach silnie regenerujących, wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości kojące, przeciw starzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Używany jest, jako składnik preparatów nawilżających, przeciw łysieniu i przeciw łupieżowi. Oleje z rokitnika zawierają wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Olej wspomaga gojenie blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

Owoc rokitnika zawiera tłusty olej oraz bogactwo witamin z grupy B, witaminy E, K, P, kwas foliowy, karotenoidy (pomarańczowy kolor oleju), antocjany, flawonoidy, fosfolipidy, garbniki, cukry, kwasy organiczne i mikro i makroelementy (żelazo, mangan, bor i inne). Obecne w oleju kumaryny wzmacniają naczynka i poprawiają przepływ krwi a kwasy urosolowy i oleinolowy działają przeciwzapalnie, wzmacniająco i ułatwiają gojenie się ran. 
Zastosowanie:

- bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy i ciała, jako dodatek do innych olejków, kremów, maseczek

- olej barwi skórę na opalony, pomarańczowy kolor

- do olejowania włosów na kilka godzin przed myciem, polecany do włosów zniszczonych, osłabionych, bez połysku

- do maseczek z glinki - kilka kropli olejki dodać do paki przed nałożeniem a twarz

- do smarowania chorych miejsc, ran owrzodzeń, strupków

- do płukania jamy ustnej i gardła
Olejek z rokitnika, który oferujemy jest tłoczony na zimno, nierafinowany, bez żadnych dodatków. Masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości, odpowiednio przechowywany, w szklanej, ciemnej butelce.

Olej barwi bardzo intensywnie skórę i może być stosowany jako naturalny samoopalacz najlepiej po rozcieńczeniu z innym olejkiem. Ma delikatny, prawie niewyczuwalny zapach. Dobrze łączy się z innymi olejkami, kremem, które pięknie barwi na pomarańczowy, słoneczny kolor.
Ingredients: hippophae rhamnoides (sea buckthorn) fruit oil
Poj. netto: 50ml, z ciemnego szkła z praktyczną pompką

Kraj pochodzenia: Ukraina 
Przechowywać z dala od źródła światła i ciepła.
Producent:

e-Fiore
ul. Rolnicza 15
42-240 Rudniki

weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • dpd
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • e-Fiore Olejek z Rokitnika surowy nierafinowany ciemny 50ml skóra i włosy