Koszyk 0
menu brands search

OlVita Chleb dyniowy wysokobiałkowy - mieszanka do wypieku 540g

OlVita Chleb dyniowy wysokobiałkowy - mieszanka do wypieku 540g
  • Producent: OL'VITA
  • Kraj pochodzenia: Kraj pochodzenia Polska
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2020.12.31
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 9,50

Koszt wysyłki: od 6,99 zł

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

OlVita Chleb dyniowy wysokobiałkowy 540g bez barwników, cukru, konserwantów

Chleb dyniowy wysokobiałkowy – mieszanka do samodzielnego wypieku chleba

Składniki: mieszanka (mąka pszenna typ 750, mąka z pestek dyni 15,6%), bezłuskowe pestki dyni ( 11,1%)

Źródłem białka są: maka z pestek dyni oraz pestki dyni. Chleb ma cudowny orzechowy smak z rustykalną, chrupiąca, wypieczoną skórką oraz miękki soczysty miękisz. Wypiek charakteryzuje się użyciem małej ilości drożdży i długim okresem fermentacji.

Zastosowanie: produkt przeznaczony do samodzielnego wypieku chleba dyniowego wysokobiałkowego wg załączonego przepisu.

Opakowanie zawiera:

480 g mieszanki chleba dyniowego Ol’Vita

60 g bezłuskowych pestek dyni Ol’Vita

Musisz dodać tylko:

330 ml wody

10,5 g soli

10,5 g oliwy z oliwy z oliwek

2,25 g świeżych drożdży

I etap:

1. Namocz przez 24 godz. w osobnej, dowolnej ilości wody bezłuskowe pestki dyni.

2. Wymieszaj mieszankę chleba dyniowego wysokobiałkowego Ol’Vita, pestki dyni oraz 285 ml letniej wody i odstaw ciasto na 1 godz. w temperaturze pokojowej.

II etap:

1. W 25 ml wody o temperaturze pokojowej rozpuść drożdże, a w kolejnych 20 ml sól.

2. Rozpuszczoną sól oraz drożdże dobrze wymieszaj ręcznie lub robotem z uprzednio przygotowanym ciastem. Ciasto musi odchodzić od miski. Przykryj je wilgotną ściereczką i odstaw na 1 godz. w temperaturze pokojowej. Po 30 min. leżakowania ciasta rozciągnij je i złóż na pół. Czynność powtórz po kolejnych 30 min.

3. Przełóż ciasto do lodówki (temp. 8oC) na 24 godz. (tzw. zimne garownie).

4. Po upływie doby przełóż ciasto do natłuszczonej formy i pozostaw ją bez przykrycia przez 3 godz. w temperaturze pokojowej. Sugerowany wymiar formy do pieczenia: 25 cm x 11 cm.

5. Rozgrzej piekarnik do 250oC, włóż do niego formę z ciastem i piecz przez 10 min. następnie obniż temperaturę do 230oC i piecz przez kolejne 30 – 40 min.

6. Po upieczeniu wyciągnij chleb z formy, skrop skórkę wodą i przykryj ściereczką. Odczekaj, aż ostygnie, zanim zaczniesz go kroić.

Po przyrządzeniu: z mieszanki i wskazanych w załączonym przepisie składników otrzymujemy chleb o wadze 750 g, który zawiera 15 sugerowanych porcji. 1 porcja (kromka) stanowi ok. 50 g.

Masa netto: 540g

Producent: 

Ol'Vita Krzysztof Dziaduch 

Panków 2

58-125 Pszenno

weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • dpd
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • OlVita Chleb dyniowy wysokobiałkowy - mieszanka do wypieku 540g