Koszyk 0
Swanson
Kenay
Medverita
Dr. Jacobs
Mercola
Biooil
Olvita
Santini
Aura Herbals
EkaMedica
Makar
Targroch
wellU
Aliness
DietFood
DonumNaturea
Nutrivi

Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe 900g gładka smooth

Promocja
-4%
Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe 900g gładka smooth
  • Producent: Targroch
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2025.01.29
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 17,95 21,32 zł

    Najniższa cena z 30 dni: 18,75 zł

Koszt wysyłki: od 2,00 zł

17.95 In stock Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe 900g gładka smooth

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

100% zaufanych opinii

Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe peanut butter 100% naturalne 900g

PASTA ORZECHOWA 100% NATURALNA
Klasyk i obowiązkowy składnik amerykańskiego śniadania. Popularnością dorównuje nawet płatkom kukurydzianym i ziarnom popcornu. Trudno wyobrazić sobie bez niego kanapki dla dzieci i kruche ciasteczka. Pasta orzechowa, zwana do niedawna także masłem orzechowym, coraz częściej gości także na polskich stołach. Z czym, jak, i dlaczego warto ją jeść?  
Spór o orzech
Pasta orzechowa to tak naprawdę rozdrobnione orzeszki ziemne - czyli nasiona orzachy podziemnej - o konsystencji gęstego kremu. Choć produkt ten nie wydaje się być zbyt odkrywczy - ot zmielone fistaszki - to wynalazł go amerykański lekarz John Harvey Kellogg w XIX wieku. Niektóre źródła podają, że na pomysł ucierania pasty z prażonych orzechów wpadli wcześniej Aztekowie, już w XII wieku. Według innych doniesień, twórcą tego przysmaku miał być botanik George Washington Carver, twórca aż 300 produktów z orzechów. Bez względu na to, czyje tak naprawdę jest to odkrycie, pewne jest, że odmieniło ono sposób przygotowywania śniadań w większości amerykańskich domów. Mieszkańcy Stanów Zjednoczonych pokochali pastę z fistaszków tak bardzo, że postanowili nawet obchodzić Narodowy Dzień Masła Orzechowego. 
Smooth or crunchy? 
Pastę orzechową można podzielić na gładką - czyli smooth - oraz chrupką, z kawałkami orzechów - czyli crunchy. Bez względu na konsystencję powinna być jednoskładnikowa - pozbawiona soli, cukru, uwodornionych olejów roślinnych i innych sztucznych dodatków. Dobrej jakości pasta rozwarstwia się. Oznacza to, że na jej powierzchni wytrąca się naturalny olej z orzechów, który wymaga wymieszania przed spożyciem. 
Przez żołądek do… mózgu! 
Pasta fistaszkowa to produkt z jednej strony uwielbiany, a z drugiej krytykowany za wysoką kaloryczność i przereklamowane walory prozdrowotne. Tak naprawdę każdy wyrób, którego podstawą są orzechy musi być kaloryczny, ponieważ same orzechy dostarczają sporo kilokalorii. Nie warto się tym jednak przejmować - pasta orzechowa, jedzona w rozsądnych ilościach, nie jest zagrożeniem dla sylwetki. Wręcz przeciwnie, dostarcza bardzo dużo białka, błonnika, zdrowych kwasów tłuszczowych, potasu, magnezu, a także witamin z grupy B, A i E. Według badaczy orzechy nie tylko wpływają pozytywnie na figurę - chociażby dzięki niwelowaniu apetytu i budowaniu masy mięśniowej - ale także stanowią paliwo dla najważniejszego z ludzkich organów - mózgu.   
Palce lizać!
Miłośnicy pasty orzechowej dodają ją do niemal wszystkiego - od pieczywa, owsianek i gofrów, przez naleśniki, ciasta i ciasteczka, aż po wytrawne potrawy kuchni orientalnej. Przeciwnicy z kolei najczęściej nie mogą przekonać się do tego przysmaku, ponieważ nie mają pojęcia z czym je jeść. Na początek warto dać szansę zwykłej kanapce - podana z warstwą masła orzechowego i słodką konfiturą lub bananami będzie smakować doskonale! 
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość odżywcza w 100g  w 1 porcji 25g 100g % RWS w 1 porcji
Wartość energetyczna kcal/kJ
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
Węglowodany
w tym cukry
Białko
Sól
600kJ/145kcal
11,5 g
1,5 g
3 g
1,6 g
4,2 g
0,01 g
2403kJ/581kcal
46 g
6,1 g
12 g
6,4 g
17 g
0,04 g
7 %
16 %
7 %
1 %
2 %
8 %
< 1%

RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: 100% orzechy arachidowe prażone.
Zastosowanie: doskonałe do ciast, dań słonych oraz pikantnych przekąsek i kanapek.
Wytrącanie oleju na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zaleca się wymieszanie produktu przed spożyciem.
Informacja dla alergików: produkt zawiera orzechy arachidowe. Istnieje możliwość wystąpienia śladowych ilości innych orzechów.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Opakowanie 900g zawiera 36 sugerowanych porcji.
Masa netto: 900g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn

weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • Targroch Pasta orzechowa Masło orzechowe 900g gładka smooth