Targroch Komosa ryżowa czerwona - quinoa 1000 g
Sposób przygotowania: komosę przed ugotowaniem należy wypłukać aby pozbyć się saponin nadających gorzkawy smak. Gotować w przeliczeniu 1 szklanka komosy na 2 szklanki wody. Gotować pod przykryciem 12-15 minut na małym ogniu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1540 kJ/ 368 kcal | 770 kJ/ 184 kcal | 9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany - w tym cukry Błonnik Białko Sól |
6,07 g 0,706 g 64,16 g 0,1 g 7 g 14,12 g 0,012 g |
3,035 g 0,353 g 32,08 g 0,05 g 3,5 g 7,06 g 0,006 g |
4 % 2 % 12 % < 1 % - 14,00 % < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne Tiamina (wit. B1) Ryboflawina (wit. B2) Witamina B6 Niacyna Magnez Fosfor Cynk |
w 100 g 0,360 mg 0,318 mg 0,487 mg 1,520 mg 197 mg 457 mg 3,1 mg |
%RWS w 100 g 33,00 % 23,00 % 35,00 % 9,00 % 53,00 % 66,00 % 31,00 % |
w porcji 50 g 0,180 mg 0,159 mg 0,244 mg 0,760 mg 98,5 mg 228,5 mg 1,55 mg |
RWS - referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 1000g zawiera około 20 sugerowanych porcji.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn