NaturaVena BIO Mąka bananowa 250g Ekologiczna niski IG
Mąka z bananów warzywnych zwanych plantanami lub platanami jest naturalnie bezglutenowa i swietnie się nadaje do wszelkich wypieków oraz do przygotowania deserów. Mąka ta jest neutralna w smaku i ma niski indeks glikemiczny.
Pozyskiwana jest z bananów warzywnych tzw. platanów (plantanów), które są nieco większe od bananów i posiadają charakterystyczny zielony kolor.
• Jest bogata w potas, błonnik i skrobię.
• Ma neutralny smak, dlatego może być stosowana zarówno do dań na słodko, jak i wytrawnie.
• Może być stosowana jako alternatywa dla każdego rodzaju mąki.
• Wykorzystywana do wypieków ciasta, chleba, wyrobu makaronów, naleśników, gofrów czy zagęszczenia zup i sosów oraz na surowo np. w koktajlach.
• Jest to produkt bezglutenowy, więc stanowi świetną alternatywę dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu i celiakią
Wartość energetyczna 1395kJ/333kcal
Tłuszcz 0,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 77g
w tym cukry 39g
Białko 4,3g
Sól 0,46g
W produkcie możliwa jest obecność: orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i selera
Sposób użycia: jako dodatek do jogurtu, do mleka, musli, deserów lub bezpośredniego spożycia.
Składniki: suszone i zmielone zielone banany (plantany)* (100%)
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu. Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.
Mąka z bananów warzywnych zwanych plantanami lub platanami jest naturalnie bezglutenowa i swietnie się nadaje do wszelkich wypieków oraz do przygotowania deserów. Mąka ta jest neutralna w smaku i ma niski indeks glikemiczny.
Pozyskiwana jest z bananów warzywnych tzw. platanów (plantanów), które są nieco większe od bananów i posiadają charakterystyczny zielony kolor.
• Jest bogata w potas, błonnik i skrobię.
• Ma neutralny smak, dlatego może być stosowana zarówno do dań na słodko, jak i wytrawnie.
• Może być stosowana jako alternatywa dla każdego rodzaju mąki.
• Wykorzystywana do wypieków ciasta, chleba, wyrobu makaronów, naleśników, gofrów czy zagęszczenia zup i sosów oraz na surowo np. w koktajlach.
• Jest to produkt bezglutenowy, więc stanowi świetną alternatywę dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu i celiakią
Wartość energetyczna 1395kJ/333kcal
Tłuszcz 0,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 77g
w tym cukry 39g
Białko 4,3g
Sól 0,46g
W produkcie możliwa jest obecność: orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i selera
Sposób użycia: jako dodatek do jogurtu, do mleka, musli, deserów lub bezpośredniego spożycia.
Składniki: suszone i zmielone zielone banany (plantany)* (100%)
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu. Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.
Masa netto: 250g
Producent:
NaturaVena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno