Targroch Orzechy Macadamia Łuskane 250g Błonnik, Magnez, Żelazo, Fosfor
Orzechy makadamia (orzechy macadamia) charakteryzuje się delikatnym, kremowym smakiem. Dzięki temu często są wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek, czy słodkich kremów. Orzechy makadamia świetnie sprawdzą się również jako dodatek do owsianek, musli, ale także sałatek owocowych oraz mięsno – warzywnych. Zmielone orzechy sprawdzą się jako dodatek do lodów, czekolad i deserów.
Składniki: Orzechy makadamia (orzechy macadamia)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Orzechy macadamia są naturalnym źródłem:
Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 3163 kJ / 753 kcal 1582 kJ / 377 kcal 19 %
Tłuszcz 75,8 g 37,9 g 54 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,1 g 6,1 g 30 %
Węglowodany 5,6 g 2,8 g 1 %
- w tym cukry 4,6 g 2,3 g 3 %
Błonnik 8,6 g 4,3 g -
Białko 7,9 g 4,0 g 8 %
Sól** 0,01 g < 0,01 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne
w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 100 g
Magnez 130 mg 65 mg 35 %
Żelazo 3,7 mg 1,85 mg 26 %
Fosfor 188 mg 94 mg 27 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Orzechy makadamia (orzechy macadamia) charakteryzuje się delikatnym, kremowym smakiem. Dzięki temu często są wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek, czy słodkich kremów. Orzechy makadamia świetnie sprawdzą się również jako dodatek do owsianek, musli, ale także sałatek owocowych oraz mięsno – warzywnych. Zmielone orzechy sprawdzą się jako dodatek do lodów, czekolad i deserów.
Składniki: Orzechy makadamia (orzechy macadamia)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Orzechy macadamia są naturalnym źródłem:
Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 3163 kJ / 753 kcal 1582 kJ / 377 kcal 19 %
Tłuszcz 75,8 g 37,9 g 54 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,1 g 6,1 g 30 %
Węglowodany 5,6 g 2,8 g 1 %
- w tym cukry 4,6 g 2,3 g 3 %
Błonnik 8,6 g 4,3 g -
Białko 7,9 g 4,0 g 8 %
Sól** 0,01 g < 0,01 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne
w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 100 g
Magnez 130 mg 65 mg 35 %
Żelazo 3,7 mg 1,85 mg 26 %
Fosfor 188 mg 94 mg 27 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Masa netto: 250g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.,
Filipowice 161,
32-840 Zakliczyn
Tar-Groch-Fil Sp.J.,
Filipowice 161,
32-840 Zakliczyn