Targroch Agar agar 100g - naturalna substancja żelująca do żywności
Składniki: Agar agar.
Sposób użycia: Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20oC). Moczyć 10-15 minut. Zwartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie, kiedy zacznie ona wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po maksymalnie 5 minutach.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są rónież migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 5 g | %RWS w 5 g |
Wartość energetyczna | 720 kJ/ 172 kcal | 36 kJ/ 8,6 kcal | < 1 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany - w tym cukry Błonnik Białko Sól |
< 0,1 g 0,014 g 0,4 g 0 g 86 g < 0,1 g < 0,01 |
< 0,1 g < 0,01 g 0,02 g 0 g 4,3 g < 0,1 g < 0,01g |
< 1 % < 1 g < 0,01 % - - < 0,1 % < 1 % |
Możiwe naturalne odchylenia. Zawartości soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS - referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 100g zawiera około 20 sugerowanych porcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 100g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn